Om Natasha och Tove

Mer om oss

 
 
 

Natasha Mårder båtgranne med Tove sedan 8 år. 

 

Jag skulle kunna skriva att jag gillar att träna, är lång, positiv, envis, trevlig, duktig, älskar hårdrock, småtokig, gillar det marina livet,...utan att ljuga, men då tror du väl att du har hamnat på en dejtingsida och hittat drömkvinnan. Och så är det ju inte riktigt.

Min vardag är nog rätt lik andra småbarnsföräldrars, väldigt kaotisk och fylld med överraskningar.

Har ett riktigt kul jobb att gå till varje dag med roliga arbetskamrater. Många menar på att jag är något av en administrativ katastrof (även om det inte riktigt är sanningen då jag faktiskt innehar en någorlunda administrativ tjänst). Men jag är väldigt duktig på annat... :)

Jag fokuserar mycket på att leva i nuet, ha roligt, prova nya saker och ägna min tid åt min familj och mina vänner.

För mig innebär rodden att testa mina egna gränser, lära mig mer om mig själv och hur jag hanterar den mentala stressen som förmodligen kommer att uppstå. Jag är övertygad om att alla människor klarar betydligt mer än vad de tror. Genom att uföra denna rodd hoppas jag inspirera fler att utmana sig själva och nå uppsatta mål.


 

 
 

Tove Steinbakk Kotzé bosatt i Solna sedan 14 år och älskar vatten

Här är jag ....båtflyktning ursprungligen från en fiskehamn i Nord-Norge.

Efter 30 år i Sverige har svenskan blivit ett naturligt sätt att kommunicera på (även för mig). Jag ser mig själv som en vaken kvinna i sin bästa ålder. Mina framtidsvisioner handlar mest om att sluta arbeta (9-5) för att sedan förutom allt biståndsarbete i Afrika som jag skall göra, utveckla mina kreativa sidor. Min tid skall räcka för att umgås med min granne N och alla mina andra fantastiska och snygga kompisar och familj.

En av mina drömmar är att leva längre än min morfars far (oldefar) som blev 105 år och var dessutom hur pigg som helst ända till slutet. Inser dock att det krävs en hel del fysiska aktiviteter för att få uppleva detta. Förmodligen var hans medicin till hans långa och innehållsrika liv rodden till Lofoten varje år (i januari) från Melöy i Helgeland/Norge. En sträcka som är ca 3 gånger så lång som vår rodd till Gotland. Därefter rodde han under en 3-4 månaders period i Lofoten medan han fiskade årets fångst. Så här är jag nu, mitt i livet och på väg att ro till Gotland. Gotland som jag för 30 år sedan inte ens visste vart det låg. Under mina första år i Sverige trodde Stockholmarna att jag kom från denna semesterö dit alla drar när sommaren är här.

Att ro till Gotland kommer att bli ett av mina livs 7 underverk. Bara tanken på hur snygga vi kommer att bli är värt all svett och tårar innan vi når land. En av utmaningarna blir ju hur man får in stilettklackarna i fotfästet.